Dobrze slyszales Ogolnie zwiekszona ilosc bialka poleca suie przy spalaniu tkanki tluszczowej.Organizm aby zamienic aminokwas na glukoze potrzebuje przeznaczyc na to 3,2 kcal, ponadto nie wszystkie aminokwasy moga byc zamieniane.Bialko trawiac sie powoduje takze zuzycie energi na jego trawienie oraz spowalnia wchlanianie cukrow, co rowniez [...]
marceliono - 1g bialka to ok 4kcal, wiec jesli trzeba 4 kcal by 1g bialka przysowic, tzn, ze organizm zuzywa 4kcal by otrzymac - 4kcal..? innymi slowy bialko ma zerową wartosc kaloryczna tak..? pomijam juz inne teorie które tam zasugerowales.... prosze o wyjasnienie powyzszej kwestii. Zmieniony przez - faftaq w dniu 2009-06-25 01:42:44
co do stosowania specjalnych bialek aby zatrzymac nocny katabolizm to zdania widze sa rowniez podzielone, jeden sie bedzie tym przejmowal i caly czas dbal o zjedzenie odpwiedniego bialka na noc a drugi ma to w pompie. kwestia podejscia w tym wypadku ale w tym co napisalem nie ma raczej bledu. akurat nie powiedzialem ze autor musi brac, poprostu [...]
Witam chciałbym zacząć się odchudzać i mało o tym wiem dzisiaj zrobiłem pierwszy trening na próbę żeby popatrzeć jak to będzie wyglądało itd. trwał on 30-40 min i chciałbym wiedzieć: (trening z hantlami w domu) Skąd mam wiedzieć ile kcal spaliłem - srednio wysilek silowy zabiera nam okolo 250-300kcal, nie sa to jakies wygorowane liczby;-) co mam [...]
[...] domowej roboty to nie sa, ale i tak smak jest git. Robiłem kilka dni temu, dziś zrobiłem następująco (bardzo podobnie do wersji poprzedniej): 3 jaja (ok 150g) twaróg 250g białko waniliowe (resztka :/ 30g) aromatu śmietankowego (}:-() wiórków 180g. A i oliwy trochę, 20g. B /W /T /kcal 102,23 /22,25 / 151,96 /1865,56 kilka [...]
Witaj:-) dobry pomysł, by zrobić cos z sobą na lato, bo praktycznie ostatni dzwonek na zrobienie formy:-) Zaczynając od kwestii żywieniowych, tutaj musisz przede wszystkim wyliczyć zapotrzebowanie kaloryczne https://potreningu.pl/calculators/bmr wylicz zapotrzebowanie na bilans zerowy, a odejmij na start około 300 kcal na start. czyli, jak wyjdzie [...]
[...] spadać to po ok 2 tygodnia, należy odjąć kolejne 200-300 kcal. 2) Źródło kalorii i dobór składników diety - niezwykle istotnym makroskładnikiem diety redukcyjnej jest białko, które przyspiesza tempo przemiany materii i daje uczucie większej sytości oraz pozwala utrzymać na dłużej wypracowaną masę mięśniową. Kaloria, kalorii nie jest [...]
ziemniaki sa bardzo dobre i zdrowe nie wiem o jakiej kaszy mówimy Wartości odżywcze 1 porcja - 100 g w 100 g w porcji 100 g Wartość energetyczna 80,00 kcal 80,00 kcal Białko 2,00 g 2,00 g Węglowodany 16,80 g 16,80 g Tłuszcz 0,10 g 0,10 g
[...] do pieczenia Polewa: 150g jogurtu naturalnego 5g kakao naturalnego niskotłuszczowego 5g żelatyny słodzik migdały Przygotowanie: odpalić piec na 170-180 stopni. Oddzielić białko od żółtek i ubić na sztywna pianę. Resztę składników na masę zmiksować w blenderze (ok 4 min). Do białek dodać masę serową i dość wolno mieszać do połączenia [...]
[...] wyeliminować warto: - orzechy ziemne, - suszone owoce, - wędliny, - soja. Ekonomicznie masz koncentrat białka serwatkowego Allnutrition Whey Protein. Niewiele drożej niż białko sojowe. Ilości kcal w Twojej diecie są za małe nawet dla kobiety. Mogą one wpłynąć negatywnie na metabolizm i gospodarkę hormonalną. Redukcja tkanki tłuszczowej nie [...]
[...] masz ręce jak kobieta. Niestety westerminacja dopada też nasz kochany kraj. Co zrobić aby przybrać na wadze i żeby to było mięcho a nie tłuszcz? Zacznij jeść!! Oblicz sobie zapotrzebowanie i dodaj do niego z 500 kcal i jeść jeść jeść i jeść. Polecam jeść 3g białka na kg ciała i co tydzień się ważyć i dodawać białko do diety ;D Jeść jeść i jeść !!
jest coś takiego Zawartość w 1 kaps: Wartość energetyczna 17 kJ/4 kcal Białko 970 mg Węglowodany 4 mg Tłuszcz 19 mg Aminokwasy: Izoleucyna 450 mg Leucyna 300 mg Walina 150 Skład: Izoleucyna, Leucyna, Walina, kapsułka żelatynowa Sposób użycia: W zależności od wagi należy wziąć 3 - 5 kapsułek dziennie. 2 kapsułki przed treningiem i [...]
Nie wiele informacji podałeś .Dobór strategii wychodzenia z redukcji zależy od wielu czynników, spośród których szczególnie istotna jest głębokość deficytu kalorycznego – jeśli jest on dość duży, korzystnie jest od razu dorzucić większą dawkę energii niż dodawać po kilkadziesiąt kcal na tydzień. Zbyt daleko posunięta ostrożność w dodawaniu kcal [...]
[...] podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]
[...] podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]
[...] od kilku miesięcy nonstop) . 180 cm 95kg, 28 lat. Ze wzoru wychodzi ok 20-22% BF. Mięśnie super reagują na trening, dieta na podstawie liczenia samych kalorii z uwagą na białko, mało tłuszczu, dużo węgla. Zdecydowanie postawie jeszcze na masę, dopiero od poniedziałku działają siłownie. Czy + kcal na około 500 kcal będzie ok? Mniej czy więcej?
[...] swoje zapotrzebowanie i nakierujesz je na cel w każdym przypadku niezależnie jaki będzie Twój dany cel treningowy (lub wagowy). Jak już wspomniałam potrzebne Ci będzie białko. Z perspektywy kobiety wiem, że większa ilość białka w diecie czerpana ze źródeł mięsnych i nabiału nie zawsze jest korzystna dla naszych jelit. Dlatego warto rozważyć [...]
[...] i od niego odejmujesz na początek 300 kcal, ważysz się co tydzień tego samego dnia, na czczo, spadek wagi powinien być między 0,5-1 kg na tydzień na redu białko 2-2,5 (jeśli bez wspomagania), obcinasz kalorie przede wszystkim z węgli (ewentualnie z tłuszczy, ale nie tak żeby całkowicie zniknęły z diety), nie ma zasady ile % - [...]